seperjuangan

Tuesday, November 22, 2011

Bolasepak Sukan Sea 26 Indonesia : Emas Milik Malaysia.credit picture : http://kakigol.com

Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada semua pelawat blog fared . Terlebih dahulu fared ingin memberi ucapan Tahniah !!! kepada Skuad bimbingan Ong Kim Swee , kerana telah meraih pingat emas bagi sukan bolasepak disukan sea .

Malaysia U23 (1) - (1) Indonesia U23 keputusan terikat sampai ke minit 90' , Perlawanan ini diadakan di Stadium Gelora Bung Karno , Jakarta .

Pasukan Malaysia telah dikejutkan dengan jaringan Pasukan Indonesia iaitu Gunawan berjersi 13 pada minit ke 5' selepas itu Pasukan Malaysia terus mengasak kubu pihak lawan dengan pelbagai cubaan , tetapi Pasukan Indonesia dapat patahkan cubaan tersebut .

Pada Minit ke 35' barulah Pasukan Malaysia berjaya menyamakan kedudukan 1-1 dengan jaringan tanduk dari Asrarudin Putra , Pada masa tambahan berlangsung tanpa jaringan . Kemenangan ditentukan oleh penentuan sepakan penalti dan Pasukan Malaysia memenangi dengan jaringan Mahali , Fandi , Fadzli Sas dan Badrol Bakhtiar ( kapten ) . Keputusan Malaysia (5) - (4) Indonesia .p/s : Harimau Malaya dapat Baham Si Garuda .

1 comments:

armouris said...

tahniah Malaysia! lagi info tentang bola sepak - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

Post a Comment